Elektronické obchodování v energetickém sektoru

Cílem článku je nabídnout studii o elektronickém obchodování v energetickém sektoru.

Vztahy a způsoby poskytování služeb a zboží jsou ve virtuálním světě jiné než ve světě reálném. Za pomoci přehledných schémat umožňuje tento text pochopit mechanismy přenosu informací a financí mezi účastníky „elektronického trhu“.

Nejvýznamnějšími rysy elektronického obchodování jsou: „neortodoxní ekonomika“, omezený kapitál, proměnný rozsah společností, globální dosah a vyčleňování. Článek rovněž vyjmenovává vlastnosti elektronického obchodu, které nejvíce přitahují zákazníky.

Mezi nejdůležitější aplikace elektronického obchodování v energetice patří objednávání dodávky energie, velkoobchodní transakce, konkurence v dodávce maloodběratelům, elektronické platby a další.

Renomované energetické společnosti postupně ztrácejí obavy z nově příchozích, „čistě elektronických“ energetických firem a podnikají kroky ke zhodnocení svých zkušeností a dobré pověsti prostřednictvím elektronického obchodu. V žádném případě však nepůjde o jednoduchý přechod.

Text je doplněn o přehled oblastí elektronického podnikání a společností, které se na tomto poli angažují. Jedna samostatná tabulka podává přehled společností zainteresovaných v elektronickém obchodování s energií.
Article source Elektrizitätswirtschaft - a German magazine focused on energy
Read more articles from Elektrizitätswirtschaft