Eva Křehotová, ALEF NULA: Čerpání IT dotací není třeba se obávat

Eva Křehotová, Account manager ve školicím centru ALEF NULA a.s., se specializuje na dotační programy. Dnes jsme se zaměřili na dva hlavní typy těchto programů. Program Jsem v kurzu umožňuje jednotlivcům v České republice čerpat až 50.000 Kč na IT vzdělávání. Druhým programem je Digi POVEZ, který podporuje digitální vzdělávání v podnicích. V rozhovoru se dozvíte, že čerpání dotace není vůbec obtížně a na jaké druhy kurzů lze prostředky čerpat. Rozhovor vznikl v rámci konference HR Know How 2024 - Pět generací a AI v digitálním světě práce, kterou pořádá profesní organizace People Management Forum.

Play audio from the video

Co se v rozhovoru dozvíte:

Dva hlavní typy dotačních programů: Program Jsem v kurzu pro jednotlivce s možností čerpat až 50.000 Kč na IT vzdělávání a program Digi POVEZ pro firmy podporující digitální vzdělávání.

Fungování programu Jsem v kurzu: Jednotlivci si vybírají z nabídky IT kurzů na webu Alef Training Centra, platí 18 % z celkové částky kurzů předem a zbytek hradí Úřad práce.

Široká nabídka IT kurzů: Alef NULA nabízí kurzy v oblastech jako kybernetická bezpečnost, infrastruktura a cloudová data centra pro různé cílové skupiny od pedagogických pracovníků po IT odborníky.

Program Digi POVEZ pro firmy: Podniky mohou žádat o podporu na digitální vzdělávání s možností získání finanční dotace.

Konzultační služba pro klienty: Nabídka konzultací k dotačním programům pro jednotlivce i firmy, zahrnující pomoc s výběrem kurzů a administrativou.

Význam IT vzdělávání pro firmy: Důležitost investice do IT vzdělávání pro zvýšení rozpočtu na vzdělávání a proškolení zaměstnanců.

Download audio track of the video in mp3.