Motivace špičkových technických pracovníků v současném prostředí

V současné době, kdy se každá firma snaží minimalizovat náklady na informační technologie (sem lze počítat i platy pracovníků oddělení IT), již nelze motivovat zaměstnance pouze finančně. Je třeba hledat alternativní způsoby. V článku jsou uvedeny zkušenosti tří vedoucích pracovníků s touto problematikou.

Jednou z možností je nabídnout schopnému a nadanému zaměstnanci oddělení IT postup v hierarchii firmy. Ne všichni techničtí pracovníci se však chtějí stát manažery. Je proto vhodné například utvořit elitní skupinu tří pracovníků, kteří jsou zodpovědní za technologická řešení a rozhodnutí na nejvyšší úrovni. Je dost pravděpodobné, že ostatní pracovníci budou motivováni možností stát se členy této skupiny.

Ve firmě **eLabor.com** motivují vedoucí pracovníci technické zaměstnance pomocí vlastních programů osobního poradenství. Funguje to tak, že jeden člověk slouží jako poradce pro další dva pracovníky a navíc zprostředkovává jejich komunikaci s vedením oddělení. Tak se vytvářejí užší skupiny, jejichž členové se navzájem dobře znají. Poradce má ve skupině určité výsadní postavení, což zde též slouží jako motivující faktor.
Article source Job Universe - server obsahující strategické tipy pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Read more articles from Job Universe