Nejlépe hodnocenou společností z pohledu zaměstnanců se stal v hotelovém oboru řetězec OREA

Největší český řetězec hotelů OREA získal jako zaměstnavatel v posledním průzkumu od stávajících i bývalých zaměstnanců výjimečné hodnocení. V konkurenci velkých hotelových řetězců vůbec nejlepší v Česku. Průzkumy pravidelně realizuje portál Atmoskop.cz, kam si každý den chodí hledat práci tisíce lidí.

Illustration

Kariérní portál Atmoskop.cz zveřejnil aktuální výsledky průzkumu, podle kterého se za poslední dva roky firemní kultura v OREA zlepšila v průměru o 13 % v každém ze tří měřitelných parametrů.

Výsledné hodnocení na základě anonymního dotazníku reflektuje vztahy s kolegy, přístup nadřízených a celkové hodnocení zaměstnavatele z pohledu stability, jednání a skloubení pracovního a osobního života.

„Naše průměrné hodnocení na portálu Atmoskop.cz je nyní 77,3 %, což je v porovnání s průměrným hodnocením na portálu o více než 8 % lepší. Jsme nadšení, že naše péče o firemní kulturu, pracovní prostředí a o naše kolegyně a kolegy se projevila takovými výsledky. Naším dalším cílem je samozřejmě udržet nastolený trend a v ideálním případě jej ještě v průběhu let zlepšovat,“ pokračuje Petra Slabá, HR ředitelka OREA.

Nadstandardní hodnocení ze strany stávajících zaměstnanců je pro každou společnost při náboru těch nových velkým přínosem. Aktuálně si před odpovědí na kariérní inzerát totiž hledá informace u dané společnosti už čtvrtina uchazečů, přičemž zvýšený zájem o hodnocení zaměstnavatelů je nejvýraznější u mladé generace.

Ty největší konkurenční hotelové řetězce, které působí v Česku, nyní OREA poráží téměř ve všech aspektech a hlavně celkovém průměrném hodnocení, což dále posiluje pozici společnosti na pracovním trhu.

„Dlouhodobě usilujeme o to, abychom byli nejen vnímáni jako atraktivní zaměstnavatel, ale abychom jím skutečně byli. Protože jedině tak můžeme nejen přilákat nové talenty, ale také si ty nejkvalitnější zaměstnance udržet,“ doplňuje Petra Slabá, HR ředitelka OREA.