10 tipů: Když už zešílet z práce, tak alespoň pomalu: Tip 9 - Nepodceňujte vzdělávání a odbornou přípravu

„Nikdy nemůžeš být příliš oblečený ani příliš vzdělaný.” (Oscar Wilde). Kdo je připraven, není ohrožen! Toto staré pořekadlo dozajista platí i v souvislosti s prací pod tlakem. Už v mládí nám vtloukali do hlavy, že za každých okolností se máme řídit zlatým pravidlem těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Analogicky usuzuji, že i když máte mnohdy pocit, že už vše potřebné znáte a umíte, rozhodně není špatné se jednou za čas nechat vzdělat.

Radek Havelka, ředitel ICT Pro

Tip 9. Nepodceňujte vzdělávání a odbornou přípravu

Existuje řada kvalitních vzdělávacích společností, které vám cestu za dalším poznáním jistě usnadní. Není pochyb o tom, že odborný výcvik a rozvoj vás může významně posunout jak v osobním, tak i profesním růstu a v konečném důsledku dovést i k bravurnějšímu zvládání vašich úkolů a naplňování vašich cílů a vizí. Možná zjistíte, že úkoly, které řešíte, už někdo vyřešil, a že strasti, kterými procházíte, už někdo před vámi úspěšně prošel.

A není vůbec od věci proložit občas externí vzdělávání sebevzděláváním. Přestože věřím, že studium mnohých knih vede dle přísloví k zemdlení ducha, dovoluji si podotknout, že nikoho nezabije čas od času sáhnout po nějaké odborné literatuře a ve své praxi z ní pak aplikovat již ověřené postupy a metody a využít tak získaného know-how ku vlastnímu prospěchu a splnění náročných úkolů bez újmy na zdraví.

Doplnění článku týmem HR News: níže uvedený obrázek, navržený generativní umělou inteligencí DALL-E, byl vytvořen 16. 7. 2024 na základě textu Radka Havelky.

DALL-E

Radek Havelka

Ředitel a spolumajitel přední české vzdělávací společnosti ICT Pro. ICT Pro nabízí komplexní služby v oblasti firemního vzdělávání, profesních certifikací a HR outsourcingu. Na trhu působí od roku 1992. ICT Pro se dlouhodobě specializuje na školení v oblasti informačních a komunikačních technologií. Svoji nabídku doplňuje také o projektové řízení a kurzů v oblasti soft-skills.