HENNLICH bude inspirovat zaměstnavatele, jak se starat o rodiče

Litoměřice Jak zacházet se zaměstnanci - rodiči? Jak jim umožnit skloubit práci a péči o děti či nemocné rodiče? Jaká jsou úskalí a přednosti flexibilních pracovních úvazků? To jsou hlavní témata semináře „Slaďujeme v praxi aneb rodiče v práci“, který pro zaměstnavatele z regionu připravila společnost HENNLICH. Seminář, který se uskuteční v úterý 17. června v Litoměřicích, firma pořádá v rámci dvouletého projektu „HENNLICH přeje rodině“ podpořeného fondy Evropské unie.

Na semináři vystoupí odborníci na rodinnou politiku a rovné příležitosti, mimo jiné i z ministerstva práce a sociálních věcí. „V naší firmě pracuje hodně zaměstnanců, kteří se starají o malé děti nebo o své nemocné rodiče. Dlouhodobě se proto snažíme nastavit podmínky v zaměstnání tak, aby vyhovovaly chodu firmy, ale i našim spolupracovníkům. Důkazem toho, že se nám to daří, je dvojnásobné prvenství v soutěži Odpovědná firma Ústeckého kraje. Chtěli bychom proto inspirovat a podpořit i další zaměstnavatele v regionu,“ zdůvodnila pořádání semináře personální manažerka firmy HENNLICH Renata Mejtová.

Na semináři se budou diskutovat témata jako flexibilní zaměstnávání, péče o děti či podpora zaměstnanců při péči o nemohoucí rodiče. Seminář je součástí dvouletého projektu „HENNLICH přeje rodině“, který z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost podpořila Evropská unie. Na semináři vystoupí také expertka na rovné příležitosti z Centra komunitní práce v Ústí nad Labem nebo společnosti Aperio, která se zabývá rodinnou problematikou ve firmách.

Společnost HENNLICH jako jedna z prvních v regionu zprovoznila vlastní HENNLICH Baby Club, poskytující službu péče o  malé děti zaměstnanců a zaměstnankyň. Díky projektu mohla firma Baby Club plně vybavit, může rozvíjet poradenství při mateřské a rodičovské dovolené, provozuje speciální SOS linku či pořádá odborné minisemináře. Také díky tomu byla firma HENNLICH v letech 2012 a 2013 vyhlášena Odpovědnou firmou Ústeckého kraje v rámci soutěže Firma roku. Probíhající projekt má ještě vylepšit aktivity firmy v oblasti péče o zaměstnance a společenské odpovědnosti.

Projekt HENNLICH přeje rodině je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Číslo projektu je CZ.1.04/3.4.04/88.00003.

Přihlásit se můžete telefonicky na čísle 416 711 118 nebo e-mailem na gabsturova@hennlich.cz


O firmě HENNLICH:

Litoměřická firma HENNLICH s.r.o. je se svými zhruba 200 spolupracovníky důležitým partnerem pro společnosti ze strojírenského, automobilového, chemického, papírenského či důlního průmyslu. Bohaté zkušenosti má s dodávkami komponentů i celých systémů pro výrobce oceli, energií, investičních celků a hydrauliky. Zaměřuje se také na dynamicky rostoucí obor životního prostředí, zabývá se například instalacemi tepelných čerpadel, výrobou mobilních bioplynových stanic či rekuperací tepla v plynových kotelnách pomocí speciálních výměníků.

Firma je součástí evropské skupiny HENNLICH. Historie skupiny sahá do roku 1922, kdy v severočeském Duchcově založil Hermann A. Hennlich firmu specializovanou na dodávky pro strojírenství a doly

Od konce války společnost sídlí v rakouském Schärdingu. Po roce 1989 rozšířila aktivity i do dalších zemí střední a východní Evropy. S celkem více než 400 spolupracovníky působí mimo ČR v dalších 14 zemích střední a východní Evropy.