Koučink přímo od zdroje: Otcové zakladatelé míří do Prahy

Rozhovor s Lenkou Schilderovou, výkonnou ředitelkou společnosti Koučink Centrum

"Metoda koučování mě zaujala již při prvním setkání s 2000 kouči ze 40 zemí světa na výroční konferenci Mezinárodní Federace koučů ICF v San Jose. Atmosféra a přístup lidí byl výjimečný. Konečně metoda, která se týká jednotlivců a je zaměřena na výkon a dosahování cílů," říká Lenka Schilderová.

Dalším bodem v její kariéře bylo setkání s Dr. Marilyn Atkinson, PhD. Tato žena vyvinula tzv. Solution Focus Coaching (koučink zaměřený na řešení), který se orientuje na budoucnost a pozitivní řešení situací. Následně se jí podařilo vstoupit do aktivní spolupráce se Sirem Johnem Whitmorem, který ji opět velice inspiroval v práci a ukázal jí koučování zaměřené na výkon. "Spojením Johnova přístupu a přístupu Marilyn jsme mohli pro manažery, interní a externí kouče v ČR a SR sestavit jedinečné vzdělávací programy, díky kterým mohou pokračovat v mezinárodních akreditacích," dodává.

Díky těmto kapacitám v koučinku dosáhl tým Koučink Centra i návštěvy Timothy Gallweye, který je považován za otce zakladatele koučovacího principu a společně se Sirem Johnem Whitmorem přenesl koučink ze sportu do businessu. Oba pánové se představí na konferenci pořádané Koučink Centrem dne 8. září 2009 v Praze.

Kromě toho, že je majitelkou a výkonnou ředitelkou společnosti Koučink Centrum je Lenka Schilderová také členkou Mezinárodní federace koučů (ICF). Absolvovala řadu certifikovaných programů a zahraničních workshopů zaměřených na koučování a leadership.